ПРВИ И ЈЕДИНИ РЕПРЕЗЕНТАТИВНИ СИНДИКАТ ЗАПОСЛЕНИХ У МО И ВС

На последњем састанку министра одбране са репрезентативним Војним синдикатом Србије, представници синдиката сугерисали су министру да обиђе јединице Војске Србије и лично се увери, у непосредном разговору са људима који раде у војсци, како они живе и раде. Данас је министар одбране обишао касарну Топчидер и имао је прилику да лично чује оно што му је Војни синдикат Србије презентовао сво време његовог мандата.

Поздрављамо овакав потез министра Ђорђевића и позивамо да га одржи реч с почетка свог мандата и што пре, заједно са репрезентативним синдикатом отпочне да ради на унапређењу положаја и стандарда припадника Војске Србије. Данас је министар био у прилици да се увери у истинитост навода синдиката и да схвати да у синдикату може да има само партнера који ће му помоћи да остане упамћен као неко ко је допринео унапређењу система одбране, а не обратно. 
 
Позивамо министра да не губи време и да отпочне реализацију активности које му синдикат предлаже. Такође предлажемо да заједно са представнивима синдиката, без цензуре командовања, обиђе поједине јединице где су проблеми најизраженији јер ће тако припадници војске бити слободнији да га обавесте о томе у каквим условима заиста живе и раде.