ПРВИ И ЈЕДИНИ РЕПРЕЗЕНТАТИВНИ СИНДИКАТ ЗАПОСЛЕНИХ У МО И ВС

Упркос киши, која је падала у маховима, спречавању војске и полиције да присуствују протесту, одбијањем аутопревозника да превезу учеснике, заједнички протест Војног и Полицијског синдиката Србије под називом „Министри вољно!“ успешно је одржан.

Редови су нам били десетковани, али попунио их је народ. По први пут у историји раме уз раме стали су војска, полиција и грађани. Иако су наизглед разлози за протест свима различити, свима је заједничка жеља за бољим животом, брига према отаџбини и потреба да се обезбеди поштовање Устава и закона.

Протести служе да се искаже незадовољсто. И оно је исказано. Речено је шта нам свима стоји на срцу. Људи су то чули и видели. Лицитирање бројем учесника је непотребно. Али ево и мало интересантних података, чисто да праве информације не остану у сенци режимског извештавања.

Протесту је присуствовало преко 80.000 учесника. Колона је прелазила 2 километра у ширини 6 саобраћајних трака. Пређено је у покрету 10 километара. Протест је протекао без иједног инцидента.

Војни синдикат Србије и даље ће подржавати све грађане и организације које за циљ имају поштовање Устава и закона.