ПРВИ И ЈЕДИНИ РЕПРЕЗЕНТАТИВНИ СИНДИКАТ ЗАПОСЛЕНИХ У МО И ВС

Представници Војног синдиката Србије заједно са колегама из Полицијског синдиката Србије‎ имали су част да се јуче и данас на конгресу синдиката Евроазијске уније, сусретну са колегама који чине комплетан безбедносни сектор у Руској Федерацији познат као систем безопасностии силовних структура Руске Федерације.

Данас је делегацији Војног и Полицијског синдиката указана посебна почаст јер су њихови представници били примљени од стране највиших руских власти у Палати Јавне Коморе Руске Федерације. Ова комора формирана је по одлуци председника Путина и њена функција је врховна контрола свих државних органа у примени закона и прописа Руске Федерације.

Делегације Војног и Полицијског синдиката примио је у овој палати Галуцкин Димитриј Евгенијевић заменик председника комисије контроле јавне коморе и савета Министарства унутрашњих послова Руске Федерације као и Алексеј Лобарјев председник Уније синдиката свих безбедносних служби и силовних структура Руске Федерације са сарадницима.

На састанку је било речи о будућој сарадњи војног и полицијског синдиката са колегама из Руске Федерације и Евроазијске уније која је у формирању, а председници Војног и Полицијског синдиката позвани су да учествују на оснивачкој скупштини Евроазијске уније која ће се одржати у Москви 28.05.2017.године.

Састанак је био веома користан јер су представници из Србије били у прилици да са својим колегама из Русије размене различита искуства. Колеге из Русије ће у будућности пружити значајну подршку у раду наша два синдиката и ову сарадњу подићи на још виши ниво.