ПРВИ И ЈЕДИНИ РЕПРЕЗЕНТАТИВНИ СИНДИКАТ ЗАПОСЛЕНИХ У МО И ВС

Војни синдикат Србије је од својих чланова добио информације да се опет, по ко зна који пут, запосленима у Војсци Србије ускраћује бирачко право.

Прва малверзација је констатована још на парламентарним изборима у марту 2014.године, када је људство ангажовано у копненој зони безбедности услед  „административне грешке“ буквално истерано са база и упућено на гласање о сопственом трошку. Цена повратне карте тада је износила 3.500 динара. Већина људства и поред све воље није успела да стигне до својих гласачким места услед удаљености копнене зоне безбедности од гласачког места.

Следећи пропуст око организације гласања десио се прошле године на парламентарним и локалним  изборима у месецу априлу. Људство на задацима у копненој зони безбедности  подељено је у две групе, и тада настаје хаос. Делу људства било је омогућено гласање на парламентарним изборима у Бујановцу и Прешеву, док је део на бирачком списку био у месту пребивалишта.

За гласање на локалним изборима свима је место гласања било у местима пребивалишта. Прва група, под условом да се од места службовања није налазила на значајнијој удаљености имала је прилику за гласање на локалним, а део људства чак и на парламентарним изборима, опет под условом да нису били на бирачком списку у копненој зони безбедности. Друга група није могла ништа. Аутобуси који су их превозили стигли су у места мирнодопског размештаја око поноћи (бирачка места отворена до 20.00 часова).

Ни ови председнички избори нису преседан. Спискови за гласање – неажурни. Лица која се налазе ангажована ван матичних јединица, односно ван мирнодопског размештаја не налазе се на списковима на територији где обављају задатке, док се на тим списковима налазе лица која више нису ангажована на датим задацима.

Да би се прикрили пропусти у организацији обезбеђења бирачког права појединим припадницима Војске Србије потурају се изјаве којима би исти изјавили да им је бирачко право омогућено, иако то није случај.

Да ли је у питању лоша организација или је све смишљено и испланирано? Зар претходна два избора нису била довољна да се донесу закључци и не понављају исте или сличне грешке?

Војни синдикат Србије позива све припаднике Војске Србије којима на било који начин буде ускраћено право гласа на председничким изборима 2.априла 2017.године да се обрате представницима Војног синдиката Србије путем

 

-          маил налога Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.">administracija@vojnisindikatsrbije.rs

-          контакт форме на сајту Војног синдиката Србије

-          контакт форме на андроид апликацији „Војни синдикат Србије“

-          званичене facebook странице Војног синдиката Србије или

-          код најближе синдикалне групе Војног синдиката Србије