ПРВИ И ЈЕДИНИ РЕПРЕЗЕНТАТИВНИ СИНДИКАТ ЗАПОСЛЕНИХ У МО И ВС

Како сазнаје Војни синдикат Србије, председник Владе Р. Србије, од 23.02.2017. године, одбија да стави на дневни ред седнице Владе, доношење закључка о буџетском фонду за стамбено кредитирање професионалних војних лица. Тренутно око неколико десетина припадника има уговорене кредите из 2016. године, и већ су према продавцима станова и инвеститорима у доцњи. Великом броју припадника прети губитак капаре за коју су многи једва обезбедили средства, неки чак и позајмицама, јер им истиче рок од 90 дана да уђу у поступак исплате. У овом тренутку располажемо податком да око 80 наших колега има спремљену документацију у банкама како би реализовали субвенционисани стамбени кредит. Све то стоји и чека дозволу премијера.

 
Војни синдикат Србије поставља јавно питање актуелном премијеру и кандидату за врховног команданта Војске Србије, да ли је ово још један пример његове (не)бриге за положај припадника Војске Србије. Потсећамо да смо недавно, као једини званични представници запослених упутили позив свим председничким кандидатима да се са нама састану како би чули како би изгледао њихов однос према војсци и војницима, али се том позиву председнички кандидат и актуелни премијер Александар Вучић, није одазвао. Својим досадашњим односом, игнорисањем и занемаривањем потреба система одбране и његових припадника, као и катастрофалним стањем у Војсци Србије у последње две године, актуелни председник Владе Александар Вучић шаље јасну поруку свима у Србији како види безбедност грађана и какву би судбину доживела Војска Србије под његовом командом. 
 
На нама и нашим колегама је након свега што смо доживели од актуелне Владе, да у данима који предстоје, добро размислимо да ли да и ми, зарад боље будућности, игноришемо оне који су нас игнорисали последње две године.