ПРВИ И ЈЕДИНИ РЕПРЕЗЕНТАТИВНИ СИНДИКАТ ЗАПОСЛЕНИХ У МО И ВС

Војни синдикат Србије упутио је допис свим председничким кандидатима за разговор, пошто је председник Републике Србије уједно и врховни командант Војске Србије. Први се позиву одазвао председнички кандидат Вук Јеремић.

У наставку преносимо саопштење:

Председнички кандидат Вук Јеремић разговарао је данас са представницима Војног синдиката Србије и рекао да разуме проблеме са којима се суочавају припадници оружžаних снага истичући да је неопходно побољшšати статус активних припадника Војске Србије, али и пензионисаних војних лица.

Јеремић је после састанка изјавио да би као врховни командант унапредио систем безбедности, како би се овој професији вратила част и достојанство какво је имала током своје историје, наводи се у саопштењу његовог тима.

Јеремић сматра да се сада "понижžава српска униформа" и то на дан сећања почетка бомбардовања.

Јеремић је указао и да Србија мора да буде озбиљно припремљена за евентуалне безбедносне изазове у будућности и да би му као председнику квалитет безбедносног и војног система био приоритет.

Председник Војног синдиката Србије Новица Антић захвалио је Јеремићу јер се одазвао позиву Војног синдиката Србије да са њима разговора.