Војни синдикат Србије упутио је недавно писмо свим председничким кандидатима у којем их је позвао на дијалог како би сагледали шта од њих као потенцијалних врховних команданата припадници војске могу да очекују у будућности.

Захваљујемо се господину Стаматовићу што се одазвао нашем позиву и за разлику од већине других кандидата показао да Војска Србије у свери његовог интересовања заузима значајно место. Имали смо прилику да чујемо и уверимо се да господин Стаматовић, као човек из народа жели да Србија у будућности има јаку и ефикасну војску способну да одговори својој уставној обавези до те мере да у сваком тренутку може да обезбеди спокој свих грађана Србије.

Господин Стаматовић позвао је Војни синдикат Србије, да без обзира на резултат предстојећих избора, у данима који предстоје отпочну заједничку сарадњу која ће допринети бољем животу у Србији.

У наставку преносимо саопштење председничког кандидата господина Милана Стаматовића

Милан Стаматовић: Вратити достојанство српском војнику!

Чајетина, Београд 25.3.2017 – Док суседне земље повећају војне буџете, НАТО лобисти у Србији урушавају наш одбрамбени систем, тако што под патронатом Међународног монтераног фонда (ММФ) констатно смањују плате и дневнице припадницима Војске Србије, с намером да се што пре прикључимо злочиначкој алијанси под изговором да ће нас они боље штити од нас самих – изјавио је Милан Стаматовић, кандидат за председника Србије.

Војска ради један од најодговорнијих послова у држави, а већина запослених, тачније 81 одсто има мању плату од републичког просека, само зато што Министарство одбране издваја огромне количине новца за финансирање сумњивих невладиних организација уместо да унапреди стандард припадника војске – истиче Стаматовић и додаје да ако нешто не предузмемо остаћемо без војске јер ће је сви припадници напустити због лошег материјалног стања.

Морамо да побољшамо социјални и материјални положај припадника војске Србије и да вратимо достојанство српском војнику које је увек имао кроз историју, јер без уважавања и поштовања кадрова запослених у војсци не можемо очекивати да наша држава буде сигурна и безбедна – закључио је Милан Стаматовић.