Поводом данашњег саопштења Министарства одбране, Војни синдикат Србије обавештава јавност да се слаже са констатацијом да проблеме треба решавати у социјалном дијалогу али то до сада није било могуће јер челни људи Министарства одбране нису поштовали законима прописане обавезе нити показивали вољу да се нагомилани проблеми на овај начин решавају. Војни синдикат уназад више од две године покушава да оствари права која њему и запосленима припадају по закону али Министарство одбране то упорно игнорише. Увек смо за то да питања од интереса за запослене у систему одбране решавамо дијалогом али за сваки дијалог су потребне две стране.

По питању злоупотреба и малверзација о којима је обавештен Војни синдикат Србије, а о којима је било речи ових дана, изражавамо наду да ће се Министарство одбране остати доследно наводима из данашњег саопштења и помоћи у процесуирању лица која су радила противзаконито макар се радило и о самом министру одбране, његовим помоћницима и начелнику Генералштаба.