Војни синдикат Србије, штитећи интересе припадника које заступа и саме Војске Србије, поднео је данас кривичну пријаву против бригадног генерала ВЗ и потпуковника НД, због постојања основа сумње да су у саизвршилаштву починили кривична дела злупотреба службеног положаја и спречавање права на подношење правног средства.

Пријављени се сумњиче да су током 2015. и 2016. године, злоупотребљавајући свој службени положај и фалсификовањем службених евиденција кроз које су приказивали фиктивно остварено радно време, прибавили противправну имовинску корист и износу већем о д милион динара. Они се сумњиче и да су у периоду од фебруара до јуна 2016. године, лицима из криминогене средине, јавности познатим као Вучко, Сале Мутави и Веља Невоља, као и другим лицима који нису припадници Војске Србије, омогућили да у ванрадно време користе стрелиште, наоружање и муницију Војске Србије како би увежбавали гађања из ватреног оружја. Поред наведеног на терет им се ставља и спречавање припадника јединица за које су надлежни да достављају, упућују другим органима и примају  акта у складу са правилима управног поступка због чега део припадника тих јединица није могао да оствари одређена права из радног односа.

Војни синдикат Србије, као што је обећао, наставља са борбом против незаконитог рада и злоуотреба у редовима Војске Србије.

СНАГА, ПОВЕРЕЊЕ, ПОШТОВАЊЕ

ВОЈНИ СИНДИКАТ СРБИЈЕ